Műhelyprodukció - muhelyprodukcio.com - előadás fesztivál

Armel Operaverseny és Fesztivál

2012-10-02 - 2012-10-15

Miben áll az Armel Operaverseny különlegessége?

A verseny a komplex előadói teljesítményt díjazza.
Ezen a versenyen nem feltétlenül a legkülönlegesebb hangi adottságokkal rendelkező, legjobb énektudású fiatal nyer, hanem az a tehetséges előadó, aki a legmagasabb színvonalon képes ötvözni a műfaj komplex szakmai kívánalmait, így az operaéneklést, a színpadi mozgást és a színészi alakítást.
 
Produkciókban kapnak szerepet a legjobbak.
A második fordulóban legjobbnak bizonyult 10 versenyző öt különböző ország produkcióiban kap főszerepet. Minden évben öt új produkció jön létre öt különböző ország operaházában, koprodukcióban az Armel Operafesztivállal, amely be is mutatja végül mind az öt produkciót októberben, a fesztivál keretei között.
 
Az első körben a zsűri több helyszínen a hangi adottságok illetve az énektudás alapján válogatja ki a továbbjutó versenyzőket. A több különböző helyszínről összesen harminc versenyző juthat tovább a verseny döntőjébe.
 
A döntő egyetlen helyszínen, Magyarországon zajlik. Itt a produkciók rendezői válogatják ki az egyes produkciók végleges szereposztásait, vagyis a produkciókba kerülő tíz versenyzőt.
Ezután következik az előadások létrehozása a partner operaházakban: a győztesek a rendező és a karmester vezetésével felkészülnek a megmutatkozásra a fesztiválon, valamint a televízió képernyőjén.

Armel Operaverseny és Fesztivál
1. nap
2012-10-02 20:00

Ötéves Jubileumi Nyitókoncert

Uránia Nemzeti Filmszínház, Bp. VIII. ker., Rákóczi út 21.

20:00

JEGYVÁSÁRLÁS

Az Armel Operafesztivál fennállásának ötödik évfordulóját különleges nyitókoncerttel ünnepli, ezúttal nem Szegeden, hanem Budapest legpatinásabb filmszínházában, az Uránia bővebben...