Lajka kutya és Simon Boccanegra az idei Armel Operafesztiválon

Lajka kutya és Simon Boccanegra az idei Armel Operafesztiválon

2013-04-02 | 10:51

2013 októberében ismét megrendezésre kerül az Armel Operaverseny és Fesztivál, és a múlt héten tartott sajtótájékoztatón máris számos érdekességre fény derült az idén hatéves fesztivállal kapcsolatban.


Az operaverseny idei válogatóinak különlegessége, hogy kivételesen két év, az idei és a 2014-es produkciók főszerepeire pályázhatnak a tehetséges énekesek a világ minden pontjáról. Így a kétfordulós válogatók végére 10 opera 20 főszerepe találhat gazdára.
Az idei fesztiválra Szegedre a Szegedi Nemzeti Színház Simon Boccanegra-bemutatója mellett ezúttal is 4 ország operatársulata érkezik: az Isztambuli Állami Opera és Balett Benjamin Britten-A csavar fordul egyet, a Poznani Opera Sztravinszkij-Oedipus Rex, a Szerb Nemzeti Színház Zoran Juranic-A nyár utolsó virága, az English Touring Opera pedig Russel Hepplewhite-Laika, az űrkutya című operáját adja elő az operaverseny keretében kiválasztott énekesek részvételével. Utóbbi produkció különlegessége, hogy kifejezetten gyerekek számára készül, amelyhez kísérőprogramok is tartoznak majd.


A fesztivál idén más módon is igyekszik minél jobban megszólítani a fiatalokat: a Szegedi Tudományegyetemmel közös együttműködés keretében az SZTE tanulói jelentős kedvezménnyel juthatnak jegyhez az előadásokra, illetve válthatnak szabadjegyet és szabadbérletet is. Továbbá idén először a nemzetközi zsűri és a közönség díjai mellett a diákzsűri is szavaz majd a legjobbnak ítélt produkcióra.

Lajka kutya és Simon Boccanegra az idei Armel Operafesztiválon