Műhelyprodukció - muhelyprodukcio.com - előadás turné

Budapest Bár lemezbemutató koncert

2014-10-29 - 2014-10-29

Október végén jelenik meg a Budapest Bár Délutáni csókok című új lemeze, mely az áprilisban megjelent Húszezer éjszakás kaland 2. “kötete”. Ezen a koncerten mutatja be a zenekar ennek a lemeznek az anyagát, de természetesen elhangzanak a régi kedvencek is.

 

Míg a tavaszi lemezre vidámabb, táncosabb dalok kerültek, ez a lemez borongósabb, melankolikusabb dalokat tartalmaz – esős délutánokra, hosszú csókok kísérőjeként. Régi klasszikusokon kívül – Hulló falevelek, Nagyságos asszonyom, Tanulj meg kisfiam komédiázni - többek között Katona Klárit, Kovács Katit és a Kex zenekart is megidézi a Budapest Bár, de ismerős külföldi slágerek is megszólalnak: például Tom Waits és Nick Cave dalai.

 

Kitűnő zenészek, fantasztikus egyéniségű énekes előadók, nagyszerű dalok – ez a Budapest Bár sikerének receptje. A Farkas Róbert által vezetett együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.

 

2014 a megújulás, az újdonságok éve a Budapest Bár számára. Áprilisban jelent meg várva-várt új lemezük Húszezer északás kaland címmel, amelyen már a feldolgozások mellett saját, szerzői dalok is hallhatók. A Húszezer éjszakás kalandot 2014 őszén egy újabb Budapest Bár-lemez, egy borongósabb, melankolikusabb album követi majd Délutáni csókok címmel (mindkét lemez a Volume 5 alcímet viseli majd, így jelezve, hogy egy összetartozó albumpár két darabjáról van szó.) 2014-ben újabb énekessel bővült a Budapest Bár csapata: Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese is csatlakozott a zenekarhoz. Felfedeztek egy fiatal énekesnőt is, Iván Alexandrát, aki amellett, hogy énekel, kitűnően zongorázik is.

 

Aki volt mostanában a zenekar koncertjein, hallhatta, hogy a zenekar a 20-as 30-as évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és pop slágereihez. Feldogoztak Tom Waits, Simon and Garfunkel, Nick Cave, LGT, David Bowie számokat, sőt, Depeche Mode-ot is. Valljuk be, ez nem szokványos egy cigányzenekartól. A régmúlt és a közelmúlt elegyét lehet majd a nyári koncertjeiken is hallani – kitűnő színvonalon, merészen és energikusan.

 

A Budapest Bár két teltházas koncerttel kezdte az évet a Vígszínházban. Tavaly a magyarországi koncertjeik mellett turnéztak Brazíliában, az Egyesült Államokban, Törökországban, játszottak európai nagyvárosokban, valamint Erdélyben és Szlovákiában. Párizsban a 27. UNESCO Közgyűlés hivatalos megnyitóján szerepelt a zenekar, Törökországban pedig a magyar nemzeti ünnep alkalmából ismerte meg őket a török közönség.

 

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)

Énekesek: Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Iván Alexandra, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián, Tania Saedi

Budapest Bár lemezbemutató koncert