Műhelyprodukció - muhelyprodukcio.com - előadás turné

A Maladype Színház amerikai vendégjátéka

2014-09-26 - 2014-10-01

2014-ben a Maladype Színház, hazánk egyik legfontosabb független színházi társulata meghívást kapott az USA-ba. A vendégjáték a Műhely Produkció támogatásával valósul meg.

A New Yorktól nem messze fekvő Bethlehemben három egymást követő este láthatja az amerikai közönség a Touchstone Theaterben a Maladype Übü király előadását. Az 1981-ben alapított amerikai színház utcai improvizációs csoportok találkozásából született. Az egykor szervezetlen utcai előadásokat a nyolcvanas évek elején intézményi keretek közé helyezték, azonban filozófiájuk, módszertanuk lényege továbbra is az improvizáción keresztül megmutatkozó kreativitás és erős színészi jelenlét maradt. A Maladypéhez hasonlóan folyamatosan reagálnak szűkebb és tágabb környezetük rezdüléseire és kiemelt figyelmet fordítanak a társadalmi folyamatok vizsgálatára.


A bethlehemi vendégjáték után a Maladype társulata tovább utazik Chicagoba, ahol a Trap Door Theatre meghívására október 1-én, Tojáséj című előadást mutatják be az új és szokatlan színházi megoldásokhoz szokott közönségnek. Beata Pilch, a Trap Door Theatre alapítója legfőbb küldetésének a kevéssé ismert európai és amerikai művek bemutatását tartja. Színházára a tradíciók és a modern eszközök ötvözése jellemző, amellyel a mai modern társadalomban megjelenő abszurditást fejezi ki. A színház társulata 1994-ben hozta létre állandó játszóhelyét Chicagoban, ahol eddig több mint hetven előadásukat élvezhette az amerikai közönség.

A Maladype Színház amerikai vendégjátéka